Terug

Blog van mr. S. Taskent-Demir: termijn voor vernietiging van het ontslag op staande voet

Termijn voor vernietiging ontslag op staande voet

De termijn waarbinnen de werknemer het ontslag op staande voet kan vernietigen is hiervan een voorbeeld. Onder het oude arbeidsrecht had een werknemer zes maanden (!) de tijd voor deze rechtshandelingen en werd volstaan met het versturen van een brief waarin men kenbaar kon maken het niet eens te zijn met het ontslag welke op staande voet door de werkgever is gegeven.

Termijn voor vernietiging ontslag

Sinds de invoering van de WWZ dient een werknemer die op staande voet is ontslagen en dit wil aanvechten, vernietiging van het ontslag te verzoeken bij de kantonrechter binnen twee maanden na de datum van het ontslag. 

Verzoekschrift indienen bij kantonrechter

Bovendien dient de werkgever binnen de hiervoor genoemde termijn van twee maanden een verzoek te hebben ingediend bij de kantonrechter. Dit verzoek mag overigens niet in een kort geding bij dagvaarding worden gevorderd, maar bij verzoekschrift aan de kantonrechter.

Een brief waarin de nietigheid van het ontslag wordt ingeroepen zal derhalve niet het gewenste resultaat opleveren.

Wijziging WWZ voor werknemer

Voor de werknemer is dit derhalve een ingrijpende wijziging. Het is dus van belang  dat er door de werknemer snel gehandeld wordt en er dus direct juridische hulp moet worden gezocht. In geval van het laten verstrijken van het termijn danwel indien op een onjuiste wijze een beroep is gedaan op vernietiging van het ontslag kunnen grote gevolgen met zich brengen ten nadele van de werknemer. De gevolgen kunnen zijn geen loon én geen ww-uitkering!

Advocaat mr. Taskent-Demir

Heeft u naar aanleiding van deze blog van mr. Taskent-Demir vragen neem dan gerust contact op per telefoon: 040 257 37 57, per fax: 040 251 92 35, per e-mail: info@vanboxteladvocaten.nl

http://www.vanboxteladvocaten.nl

Van Boxtel Advocaten

Van Boxtel Advocaten is een advocatenkantoor met hoge ambitie en passie voor advocatuur. Gevestigd op de Hastelweg in het centrum van Eindhoven werd dit kantoor in 2003 opgericht door mr. H.M.J. van Boxtel. Bij Van Boxtel Advocaten worden verschillende kwaliteiten verenigd: vakkundigheid, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid in combinatie met een goede persoonlijke relatie met de cliënten.

Door de betrekkelijk geringe omvang van ons kantoor werken wij uitsluitend via korte communicatielijnen en kunnen wij persoonlijke aandacht en hoge kwaliteit op de meest voorkomende rechtsgebieden garanderen. Ons vakkundige team bestaat uit drie advocaten, één jurist, een secretaresse en een chef de bureau. Het team staat altijd voor u klaar. Kennis en kwaliteiten zijn van hoog niveau en worden continu up-to-date gehouden. U kunt bij Van Boxtel Advocaten altijd rekenen op competente, efficiënte en resultaatgerichte rechtsbijstand.

De advocaten van van Van Boxtel Advocaten
 

Ons kantoor heeft sterke affiniteit met name met het bedrijfsleven. Een belangrijk deel van de kantoorwerkzaamheden gaat over rechtsproblemen waarmee ondernemers te maken kunnen krijgen. Daarnaast zijn wij er ook om particulieren bij te staan bij juridische problemen.

 

Spreekuur advocaten

Wij helpen u graag. Voor vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Daarnaast bieden wij drie maal per week de mogelijkheid om langs te komen voor een gratis consult:

Spreekuren (alleen op afspraak)

 
 
Algemeen spreekuur 
Vrijdag van 16.00 tot 17.00 uur
Eerste half uur gratis
 
Echtscheidingsspreekuur
Maandag van 19.00 tot 21.00 uur
Eerste half uur gratis
 
Ondernemersspreekuur
Woensdag van 16.00 tot 18.00 uur
Eerste half uur gratis
 
 
 

Verstuur uw juridische vraag anoniem aan 180 aangesloten advocaten

Stap 1 van 2

Ik ben
100% anoniem
  • C.R. Hettema De Baarsjes Advocatenkantoor Amsterdam
  • T. Geerlof Windt Le Grand Leeuwenburgh Rotterdam
  • J. 't Hart 't Hart Advocatuur & Mediation Haarlem
  • J-F. Grégoire VIER Advocaten Den Haag
  • M. Windt Windt Le Grand Leeuwenburgh Rotterdam
  • J.J.H. Siebelt Best Law Advocaten Best
  • S. Taskent - Demir Van Boxtel advocaten Eindhoven
  • L.M. Dressel Best Law Advocaten Best
  • D.R. Ninck Blok Windt Le Grand Leeuwenburgh Rotterdam
  • R.H. Steensma MKS Advocaten Rotterdam