Hoe werkt het?

U heeft een vraag

U stelt uw (anonieme) vraag gratis

Een advocaat geeft antwoord

Hebt u ook wel eens een juridische vraag? En gaat u dan naar een advocaat toe?

De ervaring leert dat de drempel best hoog is om naar een advocaat te gaan. Bij JouwAdvocaat is er geen drempel. Wij maken het u makkelijk.  Hoe?

1. Informatie verschaffen

Allereerst door u heel veel juridische informatie te verschaffen, in duidelijke taal. U kunt daarmee een eerste indruk krijgen, en misschien al zelf het antwoord op uw vraag vinden. Of gewoon eens lezen hoe iets juridisch in elkaar zit.

2. Vraag stellen

U kunt eenvoudig een vraag stellen per email. Een vraag stellen is gratis.

Wilt u met spoed een antwoord? Dan kost dat extra. 

3. Voorbeeldbrieven

Indien u zelf actie wilt ondernemen, kunt u voor bepaalde gevallen gebruik maken van voorbeeldbrieven. Deze zijn door advocaten geschreven. Een deel is gratis en een deel is tegen betaling. Bij ieder document staat de prijs vermeld.

4. Bijstandsverlening

Als u een advocaat nodig heeft om u bijstand te verlenen, vindt u op JouwAdvocaat snel en eenvoudig een gespecialiseerde advocaat. Voor de afgenomen diensten zult u worden gedeclareerd op basis van het honorarium van de desbetreffende advocaat. Wellicht komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand (zie www.rvr.org).

Hoe gaan wij te werk?

In de advocatuur is vertrouwelijkheid van het grootste belang. Het gebruik van deze site is dan ook volstrekt vertrouwelijk. Als u uw vraag per email stelt, slaat JouwAdvocaat uw vraag niet op. Wij vragen u enkel uw emailadres in te vullen. U ontvangt een automatisch gegenereerde e-mail met de bevestiging van uw registratie, het verzoek om uw account te activeren en een wachtwoord.

In het geval u echter een optie kiest, waar kosten aan zijn verbonden, bijvoorbeeld een spoed vraag, dan zal er om boekhoudkundige redenen automatisch een factuur dienen te worden aangemaakt door het computersysteem. De Belastingdienst verplicht ons bij een factuur een aantal gegevens van u te vragen, zoals een naam en een adres. Een betaling aan een bedrijf moet nu eenmaal altijd geregistreerd worden. 

Discrete communicatie

Alleen de advocaat die uw vraag beantwoordt, gebruikt dat mailadres, maar zelfs deze ziet het niet. Met het door u opgegeven mailadres wordt in het systeem automatisch een account aangemaakt, dat enkel door u is in te zien met een wachtwoord. Wij kunnen uw account niet inzien. U wel, om uw vraag of het antwoord van de advocaat nog eens na te lezen, of om een voorbeeldbrief in te bewaren.

Dus: JouwAdvocaat biedt u makkelijk en snel toegang tot een gespecialiseerde advocaat, in uw regio, op de manier die u kiest! De deelnemende advocaten helpen u graag verder.

  • S. Said Windt Le Grand Leeuwenburgh Rotterdam
  • R.H.T. van Boxmeer Gelijk Advocaten Den Bosch
  • W.P.A. Vos Advocatenkantoor Vos Amsterdam
  • E.T.P. Scheers Scheers Advocatuur Den Haag
  • M.H. Schmidt Advocatenkantoor Schmidt Amsterdam
  • M. Windt Windt Le Grand Leeuwenburgh Rotterdam
  • H.M.J. van Boxtel Van Boxtel advocaten Eindhoven
  • O.C. Bondam Bondam Advocatenpraktijk Voorschoten
  • M.H.W. Franssen Windt Le Grand Leeuwenburgh Rotterdam
  • A.C.M. van Lieshout