Over ons en onze missie

Deze website is opgericht door een advocaat, mr. C.P.M. Engels, met meer dan 15 jaar ervaring in de juridische advisering.

Niet alleen in de advocatuur in onze hoofdstad, maar ook in een rechtswinkel op het Brabantse platteland. Zij studeerde strafrechtelijk af in Nijmegen, met daarbij nog als specialisaties bestuursrecht, sociale zekerheidsrecht en personen- en familierecht. In die periode leken alle rechtsgebieden en juridische banen even leuk. Ook na twee wereldreizen kon er geen keuze worden gemaakt. Het is uiteindelijk de advocatuur geworden. De nadruk is daarin op een gegeven moment komen te liggen op één rechtsgebied, namelijk het personen- en familierecht. In dat rechtsgebied komen veel andere rechtsgebieden aan de orde, zodat de praktijk gevarieerd is gebleven.

In de loop der jaren heeft zij geconstateerd dat vraag en aanbod niet altijd goed op elkaar aansluiten, als het gaat om juridische informatie. Het is voor velen een grote stap, om een advocatenkantoor binnen te lopen. En zoek als leek maar eens op internet, naar juridische informatie… En hoe komt men als advocaat aan nieuwe zaken? De rechtzoekenden zoeken tegenwoordig op internet naar een deskundige advocaat, en niet iedereen kan bovenaan staan in de zoekresultaten.

Tegenwoordig kan men ook al niet meer bij een Bureau voor Rechtshulp binnenlopen (afgeschaft) of bij het Juridisch Loket (per mei 2015 voor publiek grotendeels gesloten).
Om dit soort zaken makkelijker te maken en om de advocatuur de digitale tijd in te helpen, heeft zij deze website opgericht. Het is een platform, het is een nieuwssite, het is een marktplaats. Het is de bedoeling van mr. C.P.M. Engels om iedereen met een juridisch probleem op Jouw advocaat.nl op zijn minst een stapje verder te helpen.

Als advocaten hun kennis op deze website met u en met elkaar delen, hun artikelen en blogs  plaatsen, hun inloopspreekuur aan u bekend maken, dan hoeft u alleen maar even op deze website te kijken. Als u zoekt op postcode, vindt u in uw regio de dichtstbijzijnde advocaten die zijn gespecialiseerd in uw juridische kwestie. Als u zoekt op inloopspreekuur, dan vindt u het eerstvolgende inloopspreekuur binnen de door u opgegeven afstand. Als u zoekt op rechtsgebied of bijvoorbeeld op ontslag, dan vindt u makkelijk informatie, in duidelijke taal. Daarbij worden advocaten vermeld, die zijn gespecialiseerd op dat terrein.

En voor advocaten is het zeer eenvoudig om zich als deskundige aan u kenbaar te maken. U ziet daarbij meteen een profiel van de advocaat.

De missie zal duidelijk zijn: het recht en toegang tot rechtshulp makkelijker maken.

 

  • M. de Geest
  • M.R. Ploeger Engels Ploeger advocaten Schagen
  • M.E. Beukers Hamer advocaten BUSSUM
  • C.R. Hettema De Baarsjes Advocatenkantoor Amsterdam
  • P. Bollema BK & R advocaten mediation LEEUWARDEN
  • R.B. Gerretsen Windt Le Grand Leeuwenburgh Rotterdam
  • Y.E. Verkouter Gelijk Advocaten Den Bosch
  • drs. M. Hoogendoorn Windt Le Grand Leeuwenburgh Rotterdam
  • I.M. van Kuilenburg Gelijk Advocaten Den Bosch
  • K.A.M. Rademaker Rademaker Advocatuur & Rechtshulp Lelystad