Stellingen, artikelen en jurisprudentie

1 JUN

Arbeidsmediation

Arbeidsrecht

Dat de vraag naar arbeidsmediation razendsnel groeit, mag geen wonder heten. Conflicten op de werkvloer zijn er immers in alle soorten en maten: denk aan een ontslag op staande voet, een ziekmelding die door een bedrijfsarts wordt betwist of simpelweg een onenigheid met een directe collega. Werd voorheen te pas en te onpas de gang naar de rechter gemaakt, tegenwoordig schakelen partijen steeds vaker de hulp van een arbeidsmediator in.

S. Smeets

Het Wetshuys Advocaten en Mediators

Venlo
19 MAR

5 tips bij verkeersongevallen

Letselschaderecht

Laten we hope dat het u nooit overkomt: een verkeersongeval. Mocht het toch gebeuren, dan heeft mr. Carmen van Dam de volgende tips voor u.

C.J.M. van Dam

CVD Letselschadeadvocaat

Tilburg
22 FEB

Nieuwe gedragsregels voor advocaten inzake gebruik van "koppelsites"

JouwAdvocaat

Vandaag zijn nieuwe, herijkte gedragsregels in werking getreden voor advocaten. Daarin wordt meer duidelijkheid gegeven over het gebruik door advocaten van "koppelsites" waar rechtzoekenden en advocaten elkaar kunnen vinden. Conclusie: "in beginsel buiten het bereik van de gedragsregel staan vaste abonnementsgelden op koppelsites of het daarop adverteren, mits dat gebeurt met inachtneming van een redelijk advertentietarief zodat niet wordt betaald per verwijzing".

C.P.M. Engels

Engels advocatenkantoor

Heerhugowaard
18 FEB

Europese Commissie maant Nederland leges verblijfsvergunningen te verlagen

Vreemdelingenrecht

De Europese Commissie heeft Nederland met een aanmaningsbrief opgeroepen de leges voor verschillende verblijfsvergunningen te verlagen.

E.T.P. Scheers

Scheers Advocatuur

Amsterdam
5 FEB

onderzoeksverantwoordelijkheid app ontwikkelaar

ICT-recht

Op 1 november 2107 heeft de kantonrechter te Roermond een herkenbare uitspraak gedaan met betrekking tot de ontwikkeling van een mobiele app.

R.H. Steensma

MKS Advocaten

Rotterdam
25 JAN

Indexering van kinderalimentatie en partneralimentatie

JouwAdvocaat

Ontvangt of betaalt u alimentatie? Let u dan op de indexering?

C.P.M. Engels

Engels advocatenkantoor

Heerhugowaard
15 NOV

Vertrouwen binnen mediation, een groot goed

Arbeidsrecht

Een mediationtraject biedt voor alle betrokken partijen een hoop voordelen. Een gang naar de rechter blijft achterwege, de kosten lopen niet torenhoog op. En, misschien wel het belangrijkste, partijen komen nader tot een ander in plaats van dat een conflict in de rechtszaal verder escaleert.

S. Smeets

Het Wetshuys Advocaten en Mediators

Venlo
23 OCT

Nieuw regeerakkoord: van verbod op wraakporno tot een versoepeling van het ontslagrecht

Strafrecht

Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk is het er toch van gekomen: de politieke partijen VVD, CDA, D’66 en de Christenunie presenteerden vorige week het regeerakkoord met daarin de plannen voor de aankomende jaren. Daarin worden opvallend veel juridische thema’s aangesneden. Wat merkt de gewone burger daarvan en wat zijn de gevolgen voor het recht? De belangrijkste punten op een rij.

R.M.M. Menting

Het Wetshuys Advocaten en Mediators

Venlo
16 OCT

Gezamenlijk gezag

Personen- en familierecht

Als er een kind wordt geboren, is er altijd op zijn minst 1 persoon met ouderlijk gezag: de moeder. Dat is zo in de wet geregeld: de moeder heeft van rechtswege, automatisch, ouderlijk gezag. Maar hoe regelt u desgewenst gezamenlijk ouderlijk gezag?

C.P.M. Engels

Engels advocatenkantoor

Heerhugowaard
4 OCT

Rechten en plichten van huurders

Huurrecht

Een opmerkelijk uitspraak van de rechtbank van Den Haag: een 51-jarige man moet na 28 jaar zijn kamer in een studentencomplex in Delft verlaten.

R.M.M. Menting

Het Wetshuys Advocaten en Mediators

Venlo

In deze artikelen, die grotendeels door advocaten zijn geschreven, vindt u nuttige informatie. Daarmee kunt u uw voordeel doen. Voor particulieren en ondernemers is het behalve interessant ook leerzaam, om meer van een juridisch onderwerp te weten. Soms wordt iets dat men niet begrijpt, juist begrijpelijk, indien men de achtergrond kent, bijvoorbeeld van nieuwe wetgeving.

Door het plaatsen van artikelen kunnen de schrijvers van de artikelen goed laten zien, dat zij deskundig zijn op het terrein dat wordt behandeld. En andere advocaten kunnen uiteraard hun kennis uitbreiden, door de artikelen op een bepaald rechtsgebied te lezen. Hierdoor komt een kennisdeling tot stand, ook tussen advocaten onderling.

Geschreven door

Artikelen geplaatst op JouwAdvocaat.nl worden geschreven door advocaten. U vindt interessante stellingen, artikelen en jurisprudentie.