Stellingen, artikelen en jurisprudentie

26 FEB

RECHTEN EN PLICHTEN VOOR SAMENWONERS

Erfrecht

ONDERHOUDSVERPLICHTING, VERMOGEN EN BEZITTINGEN, PENSIOEN, ERFGENAAMSCHAP

P. Buikes

Advocatenkantoor Buikes

Apeldoorn
25 NOV

Dringende oproep tot handhaven verhinderdata strafpiket

JouwAdvocaat

Veel advocaten staken in de eerste 2 weken van januari 2020. Dit is het bericht dat tot de advocaten wordt gericht, om duidelijk te maken dat het voor het voortbestaan van de sociale advocatuur noodzakelijk is om een spreekwoordelijke stok achter de deur te hebben. Het voortbestaan van de sociale advocatuur is niet alleen voor advocaten belangrijk, maar ook, en vooral, voor de 40% van de Nederlandse bevolking die daar een beroep op moet doen.

25 NOV

Advocaten staken!

JouwAdvocaat

Veel advocaten staken in de eerste twee weken van januari 2020!

C.P.M. Engels

Engels advocatenkantoor

Heerhugowaard
20 NOV

Ouderlijk gezag

Personen- en familierecht

As men getrouwd is, en er worden kinderen geboren, dan heeft men automatisch samen het ouderlijk gezag over die kinderen. Die zijn dan "uit het huwelijk' geboren.

C.P.M. Engels

Engels advocatenkantoor

Heerhugowaard
18 NOV

De voorwaarden voor een geslaagd co-ouderschap

Personen- en familierecht

In tegenstelling tot wat veel gedacht wordt is co-ouderschap niet expliciet in de wet geregeld.

A. Hollman

Het Wetshuys Advocaten en Mediators

Venlo
15 NOV

Rijbewijs ingenomen?

Strafrecht

Als een rijbewijs is ingenomen, dan kan men een klaagschrift indienen tot teruggave van het rijbewijs. Mr. Buikes van Buikes advocatenkantoor schreef er dit artikel over.

P. Buikes

Advocatenkantoor Buikes

Apeldoorn
14 NOV

Jouw advocaat zoeken

JouwAdvocaat

Hoe vind je een advocaat, voor jouw juridische probleem?

12 NOV

Relatie op het werk? Mag dat?

Arbeidsrecht

Op veel werkplekken komt het wel eens voor dat twee collega’s verliefd op elkaar worden. Door werkgevers wordt het vaak als een probleem gezien als er relaties tussen collega’s opbloeien. Gevreesd wordt zoal voor de productiviteit en voor de problemen die kunnen ontstaan als de liefde uiteindelijk overgaat en exen met elkaar moeten samenwerken. De vraag rijst nu echter of de werkgever een arbeidsovereenkomst met beide betrokken werknemers of een van hen, rechtsgeldig kan beëindigen.

R.M.M. Menting

Het Wetshuys Advocaten en Mediators

Venlo
11 NOV

Het jaarlijkse indexeringspercentage voor alimentatie (2020) is weer vastgesteld!

Personen- en familierecht

Alimentatie wordt in principe ieder jaar "automatisch"geïndexeerd. Dat staat in de wet, en het geldt, tenzij er andere afspraken zijn gemaakt. Het geldt zowel voor kinderalimentatie als voor partneralimentatie.

C.P.M. Engels

Engels advocatenkantoor

Heerhugowaard
10 NOV

Overledene heeft geen testament. En nu?

Erfrecht

Wanneer een overledene een testament heeft laten maken, dan staat hierin wie er als erfgenamen worden aangemerkt. Ook staat in een testament soms wat de erfgenamen precies erven. Er zijn echter veel mensen die géén testament hebben. Wie erft er dan en hoe gaat dit in zijn werk?

S. Smeets

Het Wetshuys Advocaten en Mediators

Venlo

In deze artikelen, die grotendeels door advocaten zijn geschreven, vindt u nuttige informatie. Daarmee kunt u uw voordeel doen. Voor particulieren en ondernemers is het behalve interessant ook leerzaam, om meer van een juridisch onderwerp te weten. Soms wordt iets dat men niet begrijpt, juist begrijpelijk, indien men de achtergrond kent, bijvoorbeeld van nieuwe wetgeving.

Door het plaatsen van artikelen kunnen de schrijvers van de artikelen goed laten zien, dat zij deskundig zijn op het terrein dat wordt behandeld. En andere advocaten kunnen uiteraard hun kennis uitbreiden, door de artikelen op een bepaald rechtsgebied te lezen. Hierdoor komt een kennisdeling tot stand, ook tussen advocaten onderling.

Geschreven door

Artikelen geplaatst op JouwAdvocaat.nl worden geschreven door advocaten. U vindt interessante stellingen, artikelen en jurisprudentie.